Matkalla alpeille – Arpenazin vesiputous

Elokuun lomamatka suuntautui Ranskan Alpeille. Konsernillamme on siellä pari alppihuoneistoa ja onnetar suosi minua arvonnassa, joten otimme varsinaisen kesäloman jo päätyttyä viikon extra-loman elokuun puolella. Finnair lennätti meidät Geneveen, josta otimme vuokra-auton ja suuntasimme Ranskan puolelle.

Autovuokraamossa mikään ei mene, ainakaan minulla, koskaan kovin näppärästi. Ensimmäisellä jonotuskerralla automme ei ollut vielä tullut, joten piti siirtyä Hertzin tiskiltä kahvittelemaan. Tunnin kentällä bogoilun jälkeen siirryimme uudelleen jonoon ja auto oli yhä hukassa. Saimme sitten tilalle vähän paremman auton, joka oli BMW 118. Sillä hurautimme matkaan ja kohti Sallanchesia, jossa on paikallisten suosima kiva ulkoilualue ja Cascade de l’Arpenaz eli vesiputous.Cascade de l'Arpenaz

Tänne ei turisteja ohjata, emmekä ehkä olisi älynneet tuolla pysähtyä jos ei työkaverini olisi paikasta vinkannut. Vesiputos näkyy hyvin A40-tielle, mutta reitti sinne kiemurtelee pohjoisen Sallanchesin läpi, eikä navigaattorikaan osannut suorinta reittiä.

Arpenazin vesiputous on yksi Ranskan korkeimmista, 360 metriä, ja vesi virtaa 270 metristä. Tuolla juurella on ihana uintipaikka, jonne pääsee hyvin kävelemään. Kesä on ollut kuiva, joten vettä ei tuossa Arve-jokeen vievässä koskessa juurikaan ollut (kuva alla). Kannattaa piipahtaa jos tuolla suunnalla ajelet.

Arpenaz virtaa

Meillä ei ollut kiirettä perille, sillä huoneiston sai käyttöön vasta klo 16. Piknikin jälkeen suuntasimme kohti Chamonixia ja ruokakauppaa. Niistä lisää seuraavassa kirjoituksessa.

Ihanaa lauantaita.

Avainsanat:, , , , ,

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: