Helsingin Sanomissa muutama vuosi sitten ilmestynyt Pekonia ja uppomunaa parsan kanssa -resepti on lyömätön. Siippa oli ostanut nipun parsaa ja pekoni oli menossa vanhaksi, joten ei muuta kuin tuumasta toimeen.
Tällä kertaa meillä sattui olemaan respetiin kuuluva mandariinikin jääkaapissa, joten eilinen herkku oli aidosti myös kaapintyhjennyssafkaa.
Katselin tuota Hesarin reseptiä ja totesin, että meillä tykätään nauttia annos vähän vähemmän tummana ja enemmän pekonisena kuin mitä reseptin mukana oleva kuva vinkkaa.
12 vihreää parsaa
8 viipaletta pekonia (4 riittää, mutta piti saada paketti tyhjäksi)
1 mandariini
1/2 dl oliiviöljyä
(Maldon)sormisuolaa, mustapippuria myllystä
Uppomunat:
2 l vettä
1 dl väkiviinietikkaa
4 kananmunaa
Uppomunia en ole opetellut tekemään, mutta onneksi siippa rakastaa niitä ja tykkää myös valmistaa. Eilen työnjako olikin sellainen, että kävin erikseen koirien kanssa lenkillä sillä aikaa, kun siippa teki meille tätä ihanaa keväistä herkkua. Viini olisi kruunannut aterian, mutta porevesi sai tällä kertaa sijaistaa.
Mukavaa pääsiäisen odotusta.
Avainsanat:herkuttelua, kokkaus, parsa
Vastaa