Parsaa ja pekonia

Helsingin Sanomissa muutama vuosi sitten ilmestynyt Pekonia ja uppomunaa parsan kanssa -resepti on lyömätön. Siippa oli ostanut nipun parsaa ja pekoni oli menossa vanhaksi, joten ei muuta kuin tuumasta toimeen.

Esikeitetyt parsat pekonikääreessä

Tällä kertaa meillä sattui olemaan respetiin kuuluva mandariinikin jääkaapissa, joten eilinen herkku oli aidosti myös kaapintyhjennyssafkaa.

Mandariin kuorta ja öljy-mandariinimehua

Katselin tuota Hesarin reseptiä ja totesin, että meillä tykätään nauttia annos vähän vähemmän tummana  ja enemmän pekonisena kuin mitä reseptin mukana oleva kuva vinkkaa.

12 vihreää parsaa
8 viipaletta pekonia (4 riittää, mutta piti saada paketti tyhjäksi)
1 mandariini
1/2 dl oliiviöljyä
(Maldon)sormisuolaa, mustapippuria myllystä

Uppomunat:
2 l vettä
1 dl väkiviinietikkaa
4 kananmunaa

Uppomunia en ole opetellut tekemään, mutta onneksi siippa rakastaa niitä ja tykkää myös valmistaa. Eilen työnjako olikin sellainen, että kävin erikseen koirien kanssa lenkillä sillä aikaa, kun siippa teki meille tätä ihanaa keväistä herkkua. Viini olisi kruunannut aterian, mutta porevesi sai tällä kertaa sijaistaa.

Mukavaa pääsiäisen odotusta.

Kevään makuja

Avainsanat:, ,

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: